Barnkalas

Glasskalas är precis som namnet antyder experter på kalas! Vi har sedan starten haft som ambition att leverera unika upplevelser till kalas, mässor och event!

Vi som driver glasskalas.se har  alla egna barn och vi vet av egen erfarenhet att barnkalasen kan vara en stressfaktor.
Framförallt i storstäderna så är det många som hyr in sig på olika anläggningar för att slippa ha kalaset hemma.
Det kan bli både dyrt och en logistisk utmaning för kalasdeltagarnas föräldrar med hämtning och lämning.

Vill du göra ditt barnkalas till en unik upplevelse?

Har kompisarna redan avverkat lekland, lasergame, klättervägg, hoppborg,  ansiktsmålning, ballongfigurer, trollande clowner så har vi lösningen:

Gör ditt barnkalas till en unik upplevelse på hemmaplan.

Barnkalas ska bjuda på godsaker! Pizza och varmkorv till kalaset, tårta, bakelser och godispåse enligt tradition men hur ofta käkar barnen upp tårtan? Hur ofta är de överraskade av godispåsens innehåll?

Barnkalas tips och ideer

Lite tips och ideer från oss på glasskalas:

Bjud på en glassbuffe istället för tårta!

”Ta så mycket du vill” självserverings konceptet med Frozen yoghurt och mjukglass har slagit ner som en bomb i Sverige. Varenda köpcentrum har minst en yoghurtbar eller glassbar (som tex Honeycomb, Chillbox, Froyo, Frozenyogurtfactory, mfl) där man får ta sin egen glass ur mjukglassmaskinen och sedan ösa på med godsaker!

I köpcentrumet betalar man per hekto vilket kan bli kostsamt om man skall bjuda hela klassen eller dagisgruppen. På hemmaplan kan du göra egen mjukglass med en hemmaglassmaskin, en Ugolini, vispa upp Arla mjukglass eller så hyr man en mjukglassmaskin/frozen yoghurtmaskin och kör köpcentrumkonceptet till ett överkomligt pris.

Servera mjukglass eller yoghurtglass med en buffe av  färsk frukt, bär , godis och topping.

Mjukglass med jordgubbar och topping

Mjukglass med jordgubbar och topping

 

Frozen yoghurt maskin hos Ibeyostudios

Cusineart mjukglassmaskin för hemmabruk med tex arla mjukglassmix

 

Skippa läsk och bjud på färgglad slush!

Slush som serveras ur slushmaskinerna på våra djurparker och nöjesfält brukar vara omåttligt populärt. Barnen gillar att blanda smakerna till färgglada slushar!

Varför inte skippa blandsaften eller läsken och istället bjuda på slush. Det är ungefär lika mycket socker i slush som i läsk eller saft så man drabbas inte av ytterligare en sockerchock. (Light slush finns tyvärr inte vilket du kan läsa om här).

Slush gör man enklast med slushmix och en automatisk slushmaskin. Har man inte tillgång till en slushmaskin så kan man frysa in sin mix i en stor Petflaska och sedan skaka sin blandning med jämna mellanrum under infrysningen för att på så sätt få slush. Vill man bara göra slush för att prova på kan man köpa en billig mini-slushmaskin för hemmabruk på tex Clas Ohlsson eller Teknikmagasinet . Nackdelen är att man kyler ner med is och bordssalt och då får en väldigt begränsad kapacitet.

Det finns slushmaskiner som kan göra mellan en till tre smaker.

Slushmaskin med tre smaker

Med tre smaker på slush blir kalaset lyckat!

Popcornmaskin slushmaskin mjukglassmaskin på barnkalas

All in på detta kalas! Flera sorters slush, mjukglass och Popcorn.

 

Biokalas med Popcornmaskin

biopopcorn i popcornmaskin

Skall man se på film på barnkalaset så bör det bjudas på Popcorn! Man kan poppa popcorn på många sätt. Old-school på spisen i en kastrull eller så kör en påse micropopcorn i micron. Detta  är de vanligaste sätten. Vill man få lite riktig biokänsla på sitt kalas så poppar man i en Popcornmaskin med stilig tillhörande vagn. Glasskalas har samma leverantörer av maskiner och popcorn som flera av de svenska biograferna vilket ger dig stora, gula knapriga bio-popcorn. Serverar man i popcornbägare eller i strutar så infinner sig en riktig biokänsla hemma.
Popcornmaskiner finns att hyra i olika storlekar beroende på hur mycket man vill poppa. Med en kastrull hemma på spisen så kan man också poppa BioPopcorn genom att använda våra Popcorn kit. Minimaskinerna ute i handeln är mest att betrakta som en kul leksak, men funkar att poppa små satser popcorn med. För stora mängder gäller det att ha riktiga maskiner och det har vi på glasskalas.

Popcornkit i färdiga förpackningar

Mega Pop Bio Popcornkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockervadd istället för  godispåse

Ett hekto smågodis innehåller en hel del socker. En megastor sockervadd innehåller bara 1-2 sockerbitar!

Bjud på en sockervadd istället för godispåsen när kalaset är slut! Man kan faktiskt förbereda sockervadd i förväg. Så länge vadden förvaras lufttätt i en påse eller burk så håller den både spänsten och formen.

Sockervaddsmaskiner finns i olika storlekar och med vårat specialsocker kan man göra sockervadd i många smaker och färger.

Har man inte tillgång till en sockervaddsmaskin så kan man beställa färdig sockervadd på burk från oss. Numera finns även sockervadd i miniburkar.

hyra Sockervaddsmaskin tjäna pengar till välgörenhet barncancerfonden

Sockervadd är kul för alla!

socker till sockervadd specialsocker hyra sockervasmaskin glasskalas

Speciellt socker används till Sockervadd

Färdig Sockervadd på burk

Sockervadd på burk

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjud på Sockervadd, Slush, Popcorn eller varför inte lyxa till det med en egen mjukglassmaskin för att bjuda på Mjukglass! (Det var faktiskt så glasskalas.se startade)

paketpris_slush_pop

Det finns massor av andra tips på kul aktiviteter till barnkalaset på Kalsdags hemsida!