Hur gör man trendiga drinkar i en slushmaskin?

Sidan innehåller information om Alkohol, är du över 20 år gammal kan du läsa vidare.

 

Drinkar i en Margaritamaskin eller  Daiqurimaskin!

Från soliga Kalifornien till Chicago, New York City och Stockholms Stureplan, har barerna hakat på trenden med frusna Slush drinkar. När man hör ordet Slush tänker man kanske primärt på barnskratt och plastglas på ett nöjesfält istället för en high-end bar med prydligt kylda glas som garnerats med färska örter och bär.

De kreativa och färglada Slushdrinkarna är så populära att många innekrogar och barer världen över tävlar med varandra på Instagram genom att lägga upp bilder på nya varianter av regnbågsrandiga spetsade slushies!

slush drink ur slushmaskin jordgubbe recept

 

slush drink ur slushmaskin jordgubbe kiwi recept

slush drink ur slushmaskin jordgubbe recept

slush drink ur slushmaskin jordgubbe recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slush drink ur slushmaskin jordgubbe recept

 

 

 

 

 

Som tur är behöver man inte bo i någon Amerikansk storstad för att kunna njuta av trendigt psykedeliskt färgade slush drinkar!

 

Med is och en blender eller ännu bättre med en Margaritamaskin kan man fixa dessa alkolhaltiga drycker själv på hemmaplan. Det blir inte bättre än så på festen!

 

10 Tips och trix för en perfekt hemmagjorda frozen-drinkar.

Slushmaskin på sommarfest slush drinkar

Slushmaskinen tillverkar perfekt kylda trendiga slush drinkar.

  1. De flesta komersiellt tillgängliga drinkmixarna kan användas som dom är i en Frozen-drinkmaskin. Finns det recept på förpackningen så följ det. Kommer du över en mix utan recept så gäller generellt att de flesta mixar kräver lika delar mix och vatten.
  2. Om du ska addera alkohol, tillsätt en del alkohol, två delar mix, och två delar vatten.
  3. Maskinen fryser vattnet i drinkmixen till is så det finns ingen anledning att addera ytterligare is själv. I själva verket kan maskinens omrörare skadas om man tillsätter is.
  4. Hoppa gärna över att tillsätta alkoholen i maskinen. Blanda istället alkoholen i glaset när du serverar drinken. På så sätt kan du kan du även bjuda alla som önskar ett alkoholfritt eller ett lite alkoholsvagare alternativ.
  5. Om Alkohol adderas direkt i slushmaskinen så kommer processen med att frysa in slushen att ta mycket längre tid. Tänk på hur alkohol uppför sig i frysen – det fryser inte, eller hur? Samma sak sker i slushmaskinen där alkoholen fungerar som frostskyddsmedel på samma sätt som spolarvätskan i bilen på vintern. Detta betyder dock inte att det inte blir några drinkar, det kommer bara att ta betydligt längre tid för slushen att frysa in. Glasskalas tips är istället att vänta med att tillsätta alkoholen tills slushen fryst helt klart. Använd så kall sprit som möjligt, gärna förvarad i frysen innan för då smälter inte den is som redan bildats i maskinen.
  6. Det går utmärkt att använd din favoritläsk (ej lightdrycker vilket förklaras här) eller färskpressad fruktjuice som bas till dina drinkar. Skall man göra tex en Margarita med pressad lime så får man utgå från en traditionellt hemlagad Lemonad  eller använda sockerlag  som bas. Tänk på att kolsyrade drycker snabbt blir avslagen pga att mixen rörs runt och på grund av detta kommer läsk som Coca-Cola  smaka lite avslaget. Tricket när man slushar kolsyrad dryck är att tillsätta en skvätt kall läsk direkt i glaset när man serverar slush drinkar.
  7.  Låt maskinen vara igång i 1-2 timmar för låta drinkmixen uppnå rätt temperatur, blandning och sin slushiga konsistens.
  8. Om du använder en färdig mix, se till att inte blanda mer drink än vad maskinen rymmer, skall du göra 10 liter färdig drink så tänk på att det måste finnas plats för isen att bildas och lämna även plats för att kunna tillsätta alkohol. Överfyller du maskinen och det rinner över kan det resultera i en jobbig och dyr sanering av maskinen.
  9.  Tillsätt alltid vattnet sist.
  10. För specifika recept, prova att söka på Google  efter kolla på några av våra roliga och beprövade idéer nedan. Utgår man från ett traditionellt drinkrecept och ersättter ca 80% av den isvolym som recepet kräver med vatten istället så får man en riktigt bra frozen drink! Vattnet fryser ju sedan till is i slushmaskinen

 

Att göra Drinkar med slushmix.

1+5:En liter slush-mix blandas med 5 liter vatten vilket ger ca 7-8 liter färdig Slush då isen som bildas har en större volym än vatten. Kom ihåg att vänta med att tillsätta alkoholen tills slushen frusit.

Alla glasskalas populära slush-mixar finns i praktiska 1 liter och 5 liters förpackningar. Självklart utan azofärger
slushmix utan azo farger

Enlitersförpackningarna är perfekta då du ska ha barnkalas eller ett event där du vill erbjuda många olika smaker, femlitersförpackningarna ger minst 30 liter drinkbas!

Vi har alla smaker på lager!

slush mix finns pa lager med alla smaker
Välj mellan:

 

Cocktailmix för de vuxna

Servera riktiga cocktails och frozen drinkar precis som på krogen eller i baren på nattklubben!

Tropic Dream kan köras som dom är i slushmaskinen. Har du ingen slushmaskin så hittar du recepten här!

Slusha mixen först och addera sedan Vodka, Rom eller annan sprit enligt receptet på förpackningen.

 

cactus heba tropic dream slush mix till drinkar coconut heba tropic dream slush mix till drinkar cosmopolitan heba tropic dream slush mix till drinkar mai tai heba tropic dream slush mix till drinkar melon heba tropic dream slush mix till drinkar mojito heba tropic dream slush mix till drinkar passion heba tropic dream slush mix till drinkar pina colada heba tropic dream slush mix till drinkar

strawberry daiquri jordgubbe heba tropic dream slush mix till drinkar

Strawberry Daquiri, En riktigt klassisk svalkande sommardrink, som slår det mesta. Servera gärna med en sockerkant runt glaset, genom att fukta med saften ifrån t.ex. en citron och doppa glaset i socker.

 

prefessionell drinkmix drinkar franco

Franco Lemon-Lime En klassiker för att göra Margarita, Tom-Collins, Hurricane mfl

 

 

Vill ni boka en slushmaskin till ett event eller ett vuxenkalas kontakta oss genom att skicka in en intresseanmälan eller skicka ett mail till oss:

Filial Stockholm Glasskalas Stockholm

Filial Göteborg/Väst Glasskalas Göteborg

Filial Malmö/Syd Glasskalas-Syd