Cuisinart ICE-45 Mix it In En helt egen mjukglassmaskin hemma!
Glasskalas.se testar mjukglassmaskin för hemmabruk
Cuisinart är en Amerikansk tillverkare av hushållselektronik. De har en mängd roliga maskiner för hemmabruk i sitt sortiment. Jag fastnade för ICE-45 eftersom jag ville ha en mjukglassmaskin hemma.
Cuisinarts Mjukglassmaskin såg jag först på amazon.com och vart helt enkel tvungen att beställa hem en från USA för att testa. När jag beställt hem maskinen så ville jag även testa att koka egen mix hemma som alternativ till att köra med mjukglassmix ala glasskiosken.
Min maskin går på 110V så en 230V-110V Konverter fick införkaffas från Kjell o Company. Min kompis som köpte en maskin på samma gång missade 110V delen och pluggade in maskinen med en reseadapter. Resultatet blev rökutveckling och gnistor i köket istället för mjukglass vid premiärkörningen.
Glassmaskinen kommer med en detaljerad receptbok och man kan enkelt göra 100% hemmalagad mjukglass från scratch med enbart ägg, grädde, socker, vaniljstång och lite gelatin som råvaror. En gammaldags klassisk vaniljglass med riktiga prickar i går ju inte att motstå. Ett bra alternativ till den som vill ha en mjukglassmaskin hemma.
Tips för Cuisinarts ICE 45 - Mjukglassmaskin hemma
2. Använd två skålar och köra två mindre satser efter varandra.
Inbyggd strösselautomat – en trevlig bonusfunktion
Cuisinart glassmaskinen har en riktigt trevlig bonusfunktion som barnen absolut älskar! En inbyggd strösselautomat som kan dosera upp till tre olika strösselsmaker direkt i glassen! Bara att välja smak eller gå ”all in” och ta alla tre för en rejäl sockerchock. Lite större strössel fastnade tyvärr men runda jordgubbspärlor, tuttifruttipärlor och mini m&m eller mini non-stop funkade absolut enastående.
Cuisinartmaskinen är tänkt för den som vill ha en enkel mjukglassmaskin hemma och har därför inte inbyggd kompressor som de komersiella mjukglassmaskinerna. Detta innebär att du måste frysa in en skål i förväg för att få kylkapaciteteten. Skålen rymmer nästan en liter glassmix, men tar man rumstempererad mix så fryser inte mixen alls och det glömmer Cuisinart att upplysa om i manualen. Tricket blir att kyla mixen rejält innan man häller ner den i maskinen. Trick nr 2 är att köpa två skålar och köra två mindre satser efter varandra om man inte har en frysbox som håller en bra bit under minus 20 grader så man snabbt kan frysa in skålen igen. Det tar ca 20 minuter för glassmixen att bli mjukglass, sedan tar det tyvärr bara 5-10 minuter innan allt blivit hårdglass 🙂 så det gäller att hitta sitt window of opportunity för att servera glassen när den fortfarande är mjuk. Eftersom den frysta skålen inte har en automatisk off knapp så får man se upp så man inte bränner omrörarmotorn när glassen blir för hård.
Mjukglassen då: Den smakar mjukglass! Funkade perfekt med tex SIA’s gräddglass eller Låglaktos Hanna H, godast och roligast är det nog ändå att koka egen mix. Nackdelen är att det tar tid och är man bekväm köper man sin mjukglassmix i affären så kan man ha den i kylen och mjukglassbunken i frysen och då är man redo att göra glass när andan faller på.
Maskinen ”pluppar” ur sig glassen i korvform och strösslet kommer i pulser, men med lite övning så hittar man snabbt rätt teknik för att bygga små strutar eller bägare.
Vi har även recenserat en bra glassmaskin till barnkalaset från Ugolini. Minigel ger dig 6L mjukglass på 2 timmar.
Har du också en Mix it In från Cuisinart? Du kan betygsätta den på glassakademin.
Vill du läsa mer om glassmaskiner för hemmabruk så har de flesta på marknaden testats och betygsatts av glassmaskiner.nu
[…] dagsläget finns maskinen bara att importera maskinen. Men på Glasskalas.se hittar du mera tips om hur du kan göra om du funderar på att köpa maskinen från till exempel […]
Åh! Kul! Jag har kikat på den maskinen i 4 år. Perfekt att se hur ni testat!
Det är en riktigt kul liten maskin! Funkar för att köra en liten sats mjukglass och med den automatiska strösseldispensern en favorit hos barnen 🙂